2019. 04.26 NEWS!!!

2019.04.26-i UPDATE!!!
Az új történetem és a régiek elkezdtek felkerülni a Wattpadra :)
Klikkeljektek bátran az alábbi linkre





2010. június 22., kedd

Egy különleges angyal

Éjszakai árnyak, és sikolyok


Mire elszabadultam, úgy éreztem totálisan kimosták az agyam ,most már igazán fáradt voltam. Kinéztem az üveg kijárati ajtón , esett. Pedig hazafelé sétálni akartam, de mivel nincs nálam ernyő… Bár ha , megkérdezem a ruhatárost talán van egy ernyője. Odamentem a fiatal 20 évei környékén járó sráchoz, kedvesen rámosolyogtam, és megérdeklődtem van e esélyem
egy kallódó ernyőre. Mákom volt , láttam hogy felismert. Íme az ismertség előnyei. Azt mondta mindjárt jön , és elindult ruhatár hátsó részébe. Reménykedtem, talán szerencsém lesz. Egy nagy fekete ernyővel jött vissza. Hálásan rámosolyogtam mikor átadta.
Kiléptem az esőbe, ami éppen csepergett. Hűvöskés szellő fújt , de nem volt hideg inkább langyos volt a levegő , ettől kissé magamhoz tértem. Lassú léptekkel indultam el hazafelé. Csak 3 sarok gyalog.
Úgy döntöttem, hogy, a kis park felé vettem az irányt , így hosszabb, de most ahhoz volt kedvem.
Végigmentem az utcán, és jobbra befordultam már előttem is volt a park a játszótérre.
Egy járda kígyózva vezetett keresztül a parkon , amit 10 méterenként régi 18. századi fém lámpák szegélyeznek. Néhány fekete vaspad is sunyin megbújt a lámpák árnyékában .Ilyen időben itt, mindig az volt az érzésem , hogy az esős Londonban vagyok. Már csak a köd hiányzik. A lámpáknak csak arra volt erejük hogy a járdát világítsák be, a park többi részét olyan mély bársonyos sötétség borította, ami már szinte kézzel fogható volt. A magas régi tölgyekkel,nyírekkel, boróka bokrokkal, és két hatalmas platánnal nappal igaz nyugalom szigete, de most megborzongtam, talán mégse jó ötlet , magas félelmetes árnyakként nyúltak ágaikkal felém. Ahogy a kisebb ágak lengedeztek a szélben, és árnyékot vettek a járdára, úgy éreztem mintha halottak kezei lennének akik kinyúlnak a sírból. Ha az útra lépek rámvetik magukat, és kicsi csontos ujjaikkal ízekre szednek. A máskor gyerekzsivajtól hangos játszótér - ami a park szerves része, régi fémes játékokkal-, üresnek, és szomorúnak látszott, a szélben nyikorogtak a hinták , és a régi piros kis körhinta. Hirtelen eszembe jutott tiszta horrorfilm jelenet. A gerincemen jeges hideg futott végig.
- Na neeem ne hogy már megijedj! Ez csak egy park mondogattam magamnak.
A park közepén álló lámpák közül 2-3 nem égett. Egy pedig villogva jelezte, hogy nemsokára megadja magát.
Elindultam a járdán sehol senki , hirtelen nyikorgást hallottam oldalra néztem.
- Csak egy hinta! Kezdek paranoiás lenni, gondoltam.
Továbbindultam , de közben néztem a hintát. Hirtelen valami keménybe ütköztem.
Riadtan felnézet, egy fehér inget láttam magam előtt. Feljebb emeltem a tekintetem , a látvány nagyon meglepett.
Egy kb. 180 cm magas fehér arcú , félhosszú barna göndör hajú, igézően kék szemű , széles vállú , 25 év körüli férfi állt előttem. Fekete hosszú ezüst mintával és ezüst gombokkal díszített kabátot , szintén fekete nadrágot viselt. Lenyűgöző benyomást keltett.
- Elnézést mademoiselle!- mondta kellemes mély bársonyos hangon közben a szemembe nézett, - Ne haragudjon, nem vettem észre jól van?
- I… Igen, persze! –nem hiszem el hogy francia túl tökéletes lenn minden- Nem történt semmi, én sem figyeltem! –nyögtem ki , a szemei lebilincseltek. Elvesztem bennük. Kikapcsoltam , nehezemre eset a gondolkodás. Úgy éreztem mágnesként vonz.
- Egy ilyen szép hölgynek, nem kellene éjszaka egyedül sétálni egy ilyen sötét helyen…
Még mindig engem nézett, olyan áthatóan, nem tudtam elfordítani a fejem.
Közben feltámadt a szél, a gerincemen borzongás futott végig, és ezzel magamhoz tértem révületemből.
Hogy az ördöge került ide tisztán láttam , hogy nem volt senki előttem , mikor elindultam a járdán. Valami nem tetszik itt nekem. A pasi gyanús. Elfordítottam a tekintetem. Kikerültem a bűvköréből.
- Igaza van valóban későre jár, megyek is. És köszönöm, hogy aggódott , nem lesz bajom. - mosolyogtam , és elindultam . Fél lépést se tettem elém lépett. De gyors futott át az agyamon. Megfogta vállam. És a szemembe nézett.
- Szívesen hazáig kísérem!
- Nem kell köszönöm!Igazán. És most kérem eresszen!- kértem parancsolóan , és kiakartam szabadulni a kezeiből
- Nem mész sehová cheri !- közölte hideg szinte már fagyos közönnyel és szorosan magához vont
- Eresszen!-kiáltottam
- Próbálkozz csak !Úgyse hallja senki! –rám vigyorgott.
A mosolytól meghűlt bennem a vér. Fehér fogsor , és….istenem segíts , nagy éles szemfogak…..Megdermedtem, úgy éreztem a mozgás lehetetlen.
- Eresszen…..- suttogtam erőtlenül, nem tudom hogy sikerült kimondanom.
- Nem! Nem engedem el a vacsorát!- hallatszott a hideg tömör válasz.
Vacsorát??? Éreztem , hogy a fülemben dörömböl a szívem. Rám vigyorgott és ekkor megláttam a hosszú fehér szemfogakat.
Belém nyilallt a felismerés.
- Vámpír! Maga vámpír…. –suttogtam most már alig hallhatóan
Rám mosolygott.
- Okos kislány!
Hírtelen remegni kezdtem. Bepánikoltam , megpróbáltam kitépni magam a szorításból de nem sikerült, nem eresztett, úgy éreztem a satuként szorít. Ki kell találnom valamit!!!
Magam sem tudom milyen idítatásból , de teljes erővel térden vágtam az ernyő végével.
- Cocotte ! /kurva/kiáltotta dühösen és pofonvágott .
Erős ütés volt, neki estem egy lámpaoszlopnak, éles fájdalom nyilallt a hátamba éreztem,hogy felsértette a hátam, és csúnyán be is ütöttem. Ismét felém közeledett. Neki vettem a hátam az oszlopnak és teljes erővel ágyékon döftem az ernyővel.
Felordított. Térdre esett . Majd a következő pillanatban, ismét teljes erőből hasba rúgtam. Ismét felordított. És franciául kezdett el üvölteni, de én már közben futásnak eredtem a járdán, nem érdekelt mit kiabál úgysem értem, és különben is megérdemelte.
Futottam, olyan gyorsan ahogy bírtam, tudtam, az életemért futok, éreztem , ha megtalál végem. A park közepén ahol nem égtek a lámpák, úgy döntöttem átvágok a bozótoson, jártam már erre, ismerem a terepet.
- Nem lesz baj! Talán így a nyomomat is elveszíti !
Elkezdtem átverekedni magam a bozótoson, de a ruha beakadt, elkezdtem cibálni, elszakadt. Átverekedtem magam, de nem úsztam meg olcsón, karcolások, és horzsolások értek mindenhol, a fák közé értem.
Hírtelen a félhomályban valaki elém toppant.
Felkiáltottam. Megragadott és kirántott a fák közül , a világosabb részre .
- Istenem !- szóltam mikor megláttam egy ember volt, nem túl szép , de ember.
- Magának mi baja? - kérdezte.
Jobban szemügyre vettem bal arcán sebhely húzódott, barnás bőre volt, sötét rövid haj,fekete szemek , széles erős váll, nem volt éppen bizalom gerjesztő.
- Semmi !- hazudtam ,úgyse hinne nekem, én se hittem hogy vannak vámpírok, ma estig, de nem bíztam benne .- Átakartam vágni a parkon!
- Hát sikerült! Legközelebb hozzon bozótvágót!- rám mosolygott, de ettől a mosolytól mégjobban megijedtem, mint az előbb a vámpírétól , ez a tekintet hideg volt és számító, a szemek pedig kegyetlenséget, és pokoli tüzet tükröztek.
- Mennem kell!Viszlát! És legközelebb hozok, kösz a tippet .- mosolyogtam, majd gyors léptekkel elindultam.
Pár lépés után azonban, valaki visszarántott.
- Ne olyan sietve kisanyám!
- Mit akar?
Elvigyorodott.
- Téged! Holtan!- szeme hidegen csillogott .
- Maga megörült! Eresszen!- kiáltottam.
Megragadta a balcsuklóm , megpróbáltam szabadulni, nem engedett jobb kézzel pofonvágtam. Erre nevetett, de úgy, hogy ereimben megfagyott a vér, ezen az estén már másodszor. Teljes erővel megpofozott , olyan tiszta erővel hogy , elestem a csúszós földön, éreztem hogy kiment a bokám , és veszettül sajgott, a számban pedig a vér fémes izét. A kezem is megsérült egy éles kőre eshettem , mert mély seb volt a tenyeremen .A sárban ültem.
- Nocsak, csak nem itt hagynád a jó öreg Késelős Jacket!
Kezében valami ezüstösen megcsillant .Közelebb jött ekkor már kivehetővé vált a kés görbe , hajlított pengéje , és a kereszt alakú markolattal.
- Édes Istenem segíts! –gondoltam.
Megpróbáltam felállni , de a lábam nem engedelmeskedett. A kezem olyan volt, mintha tüzes vasat fognék.
Kétségbeestem. Nem tudok mit tenni, a lábam és a kezem sérült, még ha megpróbálnám is megrúgni, és sikerülne is , menekülni nem tudnék. Bajban voltam ,nagy- nagy bajban .
- Segítség !Segítség !
- Istenem segítsen már valakiiii!- üvöltöttem teli torokból.
- Ne izgulj , úgysem hall senki! Nincs aki megmentsen!
Kacagott, hidegen , kegyetlenül, pokolian.
Közelebb jött, egyre közelebb, elkezdtem hátrafelé kúszni. Megpróbáltam felé rúgni, nem sikerült, megcsúszott a lábam.
- Te kis kurva! Ne próbálkozz!- teljes erőből belerúgott a lábamba.
Felordítottam a fájdalom elviselhetetlen volt. Kezdtem szó szerint csillagokat látni. Mindenem fájt. Nem adhatom fel, felakartam állni. Ismét belém rúgott, ezúttal hasba. Elterültem . Szédültem, levegőt is alig kaptam, émelyegtem. Köhögni kezdtem az arcomba, és a számba hulló eső, és a rúgás ereje miatt. Alig láttam . Hirtelen rántást éreztem , valaki a hajamnál fogva , álló helyzetbe cibált. Már álltam , de nem saját akaratomból , a hajamnál fogva tartottak. Úgy éreztem leszakad a fejbőröm. Hátra feszítette a fejem.
-Segítsen valaki! –kiáltottam utolsó erőmből – Valaki, bárki……- mondtam szinte hang nélkül -.
Teljes erőből hátra feszíttet a fejem , a nyakam megfeszült. Éreztem, ahogy vér átfut az a nyaki ereimen.
- Most véged ! Imádkozz Istenhez!- közölte nevetve.
Becsuktam a szemem. Nem akarok így meghalni, elvágott torokkal , átszúrt szívvel. Hallottam, minden egyes szívdobbanást.
- Ereszd el a lányt!- szólt egy bársonyos hang.
Távoli volt, mégis ismerős.
- Mit képzelsz ki vagy te ?- kérdezte Jack
- Azt mondtam, ereszd el a lányt! –a gerincemen végig futott a borzongás.
Megpróbáltam kinyitni a szemem, de nem tudtam az eső, és a fájdalom miatt nem ment.
Hirtelen a tiszta erőből földre dobot, négykézlábra érkeztem. Felkiáltottam a fájdalomtól , ismételten éles kőre eshettem, mert éreztem, hogy a térdem is felsértette valami .Ismét hasba rúgott. Arccal a sárban terültem el. Nem kaptam levegőt. Köhögtem, próbáltam levegőt venni.
- Mit akarsz? Meghalni, megkaphatod!-közölte Jack az idegennek.
Nehezen felemeltem a fejem, láttam hogy most már más is van a kezében mint egy kés, valami más, nem láttam tisztán , fémesen csillogott az esőben. Szédültem, homályosan láttam.
- Nem ájulhatok el. Nem. Nem szabad!
Hírtelem két durranás hallottam . Pisztoly………Pisztoly volt nála , a vele szemben álló alak - akit nem tudtam kivenni, mert még mindig rosszul láttam- meggörnyedt.
-Neeeeeeeeeeeeeee, neee………- felüvöltöttem meghalt, miattam valaki meghalt, ne .ne..
Jack közelebb ment a férfihoz. Aki még mindig ált ugyan , de láttam hogy súlyosan megsérült.
- Viszlát a pokolban!
És egy mozdulattal, beledöfte a férfiba a tört. Az meggörnyedt és felkiáltott, ismerős kiáltás volt. A férfi hirtelen megragadta Jack nyakát, és egy hirtelen a levegőbe emelte. Tompa reccsenés hallottam ,és Jack holtan esett a földre. Kitörték a nyakát. A férfi is összeesett. Elterült a földön.
Szédültem , elhánytam magam, a fejem is fájt a nyakam nem bírta tartani , úgy éreztem ólomból van.
Megkell néznem mi van vele, talán még él. Nem bírtam felállni, oda kúsztam a férfihoz.
Fekete kabátot, fehér immáron vértől és esőtől átázott inget viselt. Két lövést kapott egyet a bal vállába, a másikat a bal mellkasába a bordái alá , a kés még mindig kiállt a hasából. Tovább kúsztam meg kell néznem a pulzusát. Mikor megláttam az arcát, a szívem kihagyott egy ütemet.
A vámpír volt az, akit az előbb elmenekültem.
Kinyitotta a szemét.
- Istenem most meg fog ölni!
Rémültem néztem rá. Elakartam szaladni , de nem bírtam még megmozdulni sem. Megfogta a csuklóm.
Elmosolyodott , de ez nem az előbbi vigyor hanem kedves mosoly volt .Összerácoltam a szemöldököm, de nem volt túl jó ötlet éles fájdalom hasított a fejembe.
- Jól vagy?- kérdezte rekedt hangon.
- Megölsz?
- Kétlem. Tekintve , hogy haldoklom…..vért köhögött fel.
- Ti nem haltok meg. Hazudsz!
- Nézd meg a kést ! Ezüst, ahogy a golyók is!
- Az még nem öl meg!-vitáztam , nem tudtam hinni neki, meg persze tudom, hogy az ezüst csak lelassítja őket, szívesen olvastam róluk szóló könyveket , de a személyes találkozást kihagytam volna- Ez csak trükk!- de valahogy éreztem hogy igaz.
- De a kés megszentelt, így lassan elvérzem…..megint vért köhögött fel
- Miért mentettél meg?
- Senki nem érdemelt ilyen fájdalmas és kegyetlen halált… Megaztán te lettél volna a vacsora emlékszel?- huncut vigyor
- Miért nem kerestél mást?- replikáztam dühösen
- Tetszettél, van benned spiritusz!
- Szemétláda, te is megakartál ölni!
- Én nem kínoztalak volna, nem éreztél volna semmit…- egyre halkabban beszélt
- Jól vagy?- kérdezte megint
- Kiment a bokám, és mindenem fáj, de azt hiszem megmaradok.
- Akkor megérte ….- ismét mosolygott
Köhögési rohamot kapott. Ismét vért köhögött .
Ránéztem, megsajnáltam.
- Végül is megmentett!
- Megőrültél? Megakart ölni!
- Nem hagyhatom itt! Mégiscsak megmentett! –vitáztam magammal.
-Őrült vagyok tuti őrült! Ezt még keservesen meg fogom bánni!- mondtam ki a szavakat szinte morogva.
- Mit ? Hogy itt hagysz? Kétlem!
- Kuss !- közöltem dühösen , kész voltam teljesen , mind testileg mind lelkileg.
Lejjebb kúsztam. Eltéptem a szoknyám és bekötöttem a sérült kezem. Eltéptem az ingét .Megnéztem a sebeket. A két golyó beágyazódott , a válla nem, de a másik golyó nagyon végzett, aggasztott, lehet hogy tüdőt ért? Azért köhög vért? A két kézzel megfogtam a kést.
- Ezt még tuti megbánom!
- Ha megölsz mennybe jutsz, legalábbis a katolikusok így tartját , nem kell megbánnod, mivel ez nem gyilkosság….- mondta csendesen
- Fogd be!
Fölé hajoltam. Minden erőmet összeszedtem, és teljes erővel magam felé rántottam a kést. Kijött .Ő felordított.
- A szívembe szúrd, akkor meghalok!- közölte hidegen
- Fogd be vagy tényleg megöllek!
Erősen vérzett, gyorsan a ruhám maradékait is eltéptem, és bekötöttem a sebeket , de jó szorosan .
-Azthiszem így jó lesz….- mondtam miközben próbáltam összeszedni magam-.
- Fel tudsz állni?- kérdeztem reménykedve
- Miért érdekel? –jött a hűvös válasz
- Azért mert, esik , veszettül fázom, kurvára fáj mindenem , és haza akarok menni. Úgyhogy leszel szíves válaszolni! Cseszd meg!- a maradék önuralmam is elfogyott.
- Nem kértem , hogy segíts!
- Elmész te a jó fenébe!- megpróbáltam felállni, kínos lassúsággal , és fájdalmasan sikerült is.
- Menj a pokolba !- elindultam, pár lépés után , mégis visszafordultam.
„Felelős vagy érte” Jutottak eszembe Exupéry szavai, tudom, hogy röhejesen hangzik, de valahogy , megsajnáltam , ahogy ott fekszik, megakart ölni, aztán mégis megmentett…
- Kis lány a tűzzel játszol! Menj már haza , és felejtsd el!- álltam a szakadó most már jegesen hideg esőben-.
A lábam magától indul el. Mellé térdeltem.
- Mi van még mindig itt vagy?- jött a meglepett kérdés , nem kevés szúró gúnnyal.
- Karold át a vállam , és menjünk!- vágtam oda .
Nem kötözködött tovább, átkarolta a vállam , lassan elkezdtünk felállni , de a sérült bokám nem bírta el kettőnk súllyát. Megbicsaklott , és majdnem elestünk , felnyögtem.
- Nem bírsz el! Te is sérült vagy!- mondta tényközlően
- Menni fog! Menni fog! De azért te is segíts!- lihegtem
- Gyerünk!
- Makacs cinglée!
- Tessék ??
- Bolond!
- Az! Fix , hogy az vagyok, komplett bolond aki diliházba való .Juttasd eszembe, ha túlélem ezt az éjszakát kérjek beutalót a diliházba!
- Biztosan az a veszett jó szíved visz majd sírba egyszer szívem!- gondoltam
- Induljunk!
Nagy nehézségek és csúszkálások, botlások árán, átverekedtük magunkat a parkon. Mire elhagytuk az utolsó fa sötéten utánunk nyúló árnyait , nem éreztem a bokám, és leizzadtam a hideg esőben az erőlködéstől.
Beértünk a panelházak sötét rengetegébe, úgy tornyosultak fölém mintha a levegőt, vagy az életem akarnák elvenni. A legközelebbi sötét házfalat vettem célba. Pár lépés már csak…
Elértük! A falnak támasztottam a vámpírt.
- Tudsz állni egy kicsit a saját lábadon? Muszáj kicsit pihennem!
- Menni fog!
- Helyes! – háttal neki dőltem a hideg vizes falnak. Rossz ötlet, nagyon rossz ötlet volt. Elfeledkeztem a hátam sebeiről , felszisszentem , de a hideg jólesett. Becsuktam a szemem. Itt helyben el tudnék aludni..
- Hova megyünk?
Kinyitottam a szemem.
- Hozzám , nem messze lakom, azon túl a következő tömbben - mutattam a velünk szemben álló 6 emeletesre-.
Hírtelen belém eszembe jutott valami!
- A büdös életbe!
Kérdőn nézett rám.
- Elhagytam a táskám, és benne volt a kulcsom!Ezt nem hiszem el!- majdnem sírtam.
Belenyúlt a fekete kabát belső zsebébe .Előhúzott egy koszos kis rongyot.
- Nem ezt? – és közben szemtelenül vigyorgott, és átadta a kis koszos valamit.
Villámként csapott belém a felismerés.
- A táska! Hogy került hozzád?- teljesen ledöbbentem
- Elhagytad! Gondoltam később a kulcs meg a telefon alapján megtalállak, és rendezem a tartozásom !
- Szuper! A vámpír visszatér! Az ajtóban meg azt mondta volna H’asta la vista?
- Menjünk!
Ismét átkarolt
Meglepően gyorsan elértük a lépcsőházam ajtaját. Bár a másodikon lakom, úgy döntöttem irány a lift, nem tudnám kettőnket felcibálni a lépcsőkön.
Idegesen nyomkodtam a hívó gombot. Kattanva kinyílt, belül barátságos meleg fény hívogatóan hatott. Bemásztunk . Megnyomtam a kettes számot. Továbbra is tartanom kellett a vámpírt ,mert most láttam csak igazán ,hogy hallott fehér a bőre, és a kötéseit átáztatta a vére.
A lift ugrott egyet és elindult, egy percen belül ismét ugrott egyet, az ajtó kinyílt.
Megláttam a fehér lakás ajtómat, rajta a réz 7-es számmal.
Feltört belőlem egy megkönnyebbült sóhaj. Őt a korlátnak támasztottam.
Üveges szemmel nézett rám, láttam , hogy pillanatok kérdése elájul.
- Ne merészelj elájulni!Most ne!- megpofoztam-.
Hírtelen dühös fény villant a szemében, kicsit magához tért.
- Kicsit még bírd ki!- mondtam kedvesen
Az ajtóhoz léptem , előtúrtam a kulcsot a táskából.
Kinyitottam az ajtót, belül sötét volt gyorsan felkapcsoltam a villanyt.
Berohantam a szobámba, felrángattam a gardrób ajtaját kivettem két lepedőt, elindultam kifelé. Visszamentem a korláthoz. Gyorsan levettem a kabátját, belöktem a lakásba. Lepedőket pedig ráterítettem.
- Nehogy összevérezz valamit!
Berángattam a lakásba, és az ajtó melletti falnak támasztottam.
Szívesebben vittem volna, egyenesen az ágyhoz, de hajnalban egy nyitott ajtó , és véres nyomok a lakás bejáratnál….ha valaki meglátja bajba kerülhettek.
Becsuktam az ajtót, és elindultam vele a szobám felé.
- Hol vagyunk?- kérdezte nagyon halkan
- Nálam.
Közöltem , és lefektettem az ágyamra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése