2019. 04.26 NEWS!!!

2019.04.26-i UPDATE!!!
Az új történetem és a régiek elkezdtek felkerülni a Wattpadra :)
Klikkeljektek bátran az alábbi linkre





2014. augusztus 28., csütörtök

Dream/Team? - Álom/Csapat? 34.


34.

Daisy szokásához híven segítőkész volt, gyorsan intézkedett. Beugrottam egy kávéra az ebédlőbe, és a papírpohárral a kezemben igyekeztem gyorsan visszaérni. Az egyik lépcsőfordulóban pedig beszélgetés ütötte meg a fülemet, a felettem lévő lépcsőfordulóban álltak. Három vagy négy különböző hangot tudtam elkülöníteni.
-        Ez a nő szerintem egy idióta.
-        Az átszervezés miatt?
-        Kompletten. Még csak a végzettsége sem igazolja, hogy itt legyen, mi éveket húztunk le a szakmában, őt meg csak úgy ideveszik. Érdekelne, melyik főnök az ágyában szerezte az állást. Bár mind tudjuk, kinél lakik együtt.
-        Vagy reggel kitől jött ki, mert én Sebastiantól láttam.
-        Egyszerre két malomban? Micsoda egy ribanc. Vajon tudnak egymásról. – nevetett fel az egyik.
-        Én azt hallottam, Christian nem a főnöke.
-        Ha Chris ezt hagyta, akkor hülye! Megint a farka után megy! Figyeljétek meg a csaj az ő állását akarja!
-        Gondolod?
-        Most beszéltem a fiúkkal az összevont részlegen. Nagyon nem tapsolnak a libának, állítólag kis Helmutnak képzeli magát.
-        Az szép.
-        Ne is mond, és ahogy Vettellel bánik. Láttátok? Ugráltatja. Egy négyszeres világbajnok, és futkorásznia kell! Nem értem, ezt Mateschitz miért hagyja! Nem lepődnék meg rajta, ha évvégén Seb elszerződne, vagy el sem kezdené velünk a szezont!
-        Ez azért túlzás! Mindketten dolgoztunk vele, te is pontosan tudod milyen volt, amikor idekerült, és milyen lett.
-        Akkor ezt fejtsd ki, mert én nem értem, és szerintem a többiek sem!
-        Nézd John! Seb amikor ideszerződött, egy lelkes, kedves, tündéri srác volt, aki nagyon akart nyerni. Markkal is jóban volt. Aztán jött a harc bajnoki címekért, a viták, „az én vagyok az erősebb kutya” című cirkuszok. Mark is remek versenyző volt, nehéz természettel, és bajnoki álmokkal, szerintem ezért nem lehet rá követ vetni. Mindenki világbajnok akar lenni. Kezdődött azzal, hogy elvették Marktól a szárnyat, amit meg sem beszéltek vele. Jól működött átkerült Seb kocsijára. Sem az eljárás, sem ez az átrakósdi nem volt fair. Aztán jött Törökország, ahol Seb minden áron előzni akart. Félig volt övé az ív, alig volt hely, mert balra meg ott volt a fű,  hogy megtartsa későn fékezett, és Mark beleszállt. Nekem az a véleményem, mindkettő hibás, túl szorosan haladtak egymás mellett, Mark nem engedte, de el megtehette volna, ő mégis a győzelemre hajtott. Ahogy persze Seb is, de ha látta hogy szoros, vagy nem megy, neki kellett volna engedni és egy körrel későbbre hagyni. Kergették egymást mint két barom. Aztán meg Seb mutogatása az ütközés után. Christian karakánságát meg hagyjuk. Csak próbálta egész végig ide-oda billegtetni a mérleget, de elég pocsékul ment neki. Ki kellett volna nevezni Vettelt első számúnak és le van a gond. De nem, szabad verseny, szabad verseny. És így két kakassal nem ment. Ha nincs az a hiba 2010-ben a Ferrarinál, amikor beragadt Petrov mögé, akkor nem így alakul minden. 2012-ben meg mind tudjuk Webber mit nyilatkozott, nem fogja segíteni Sebet, valahol meg is értem mert mindennek ellenére nem kapott olyan háttértámogatás mint a német. És bár szabad verseny volt hirdetve, és ennek ellenére már megint köze nem volt a címhez. Frusztrált lett, ideges, akart egy jó eredményt. Megértem. És amúgy is kérhette a csapat, de nem volt a szerződésében hogy segítenie kell Sebet, nem úgy mint Irvinenak, vagy Rubensnek. Ők tudták mit vállalnak,a vízhordói szerepet, Webber nem erre szerződött és elvárták tőle. Kimondom mi is hibásak vagyunk, Seb pártját fogtuk, és az ausztrálét kellett volna. Amikor a sok keserű piruláért Mark várt elégtételt, akkor az előre megbeszélt dolgot Vettel nagy ívbe áthúzta. Könyörgöm még Rubens, és Eddie is kapott Schumitól egy – egy versenyt. Nyert nekünk négy világbajnokságot, és lássuk be közel olyan szinten, mint Schumi a Ferrarinak. Lealáztuk a mezőnyt. Most viszont nem megy, Daniel hozza a lepattanókat, de ebből élünk. és ki tudja mi lesz idén? És azt se felejtsétek el, hogy Seb nagyon nem volt jelen se testben sem lélekben a pályákon Patrik balesete után. Olyan lett mint valami zombi, milyen alapon bízzunk meg egy láthatóan idegileg labilis pilótában?
-        Nincs igazad! Ez nem így volt! Marknak el kellett volna engednie Sebit, mert ő állt jobban a bajnokságban, és a brazil futammal kapcsolatban, elfelejted hogy kilökte Sebet!
-        Nem lökte ki, baleset volt! Ha szándékos lett volna, Helmut kirúgja, ezt mindenki tudja!
-        Nem, azt szándékosan tette, és kész! Azért nem támogatta Sebet, mert irigy volt rá, mert Alonso nagy haverja, meg akarta szívatni a csapatát és Vettelt is ennyi! Briattore is megmondta hogy pont Mark állt Alonso mellé, és ez gáz! Seb joggal adta vissza a multi 21-nél!
-        Ne példálózz nekem Flavióval! Három embernek törte majdnem keresztbe a karrierjét. Schumacherét, amikor az üzemanyagról kiderült, hogy nem legális. Alonsóét és Piquetét, pedig a „brazil menjen a falnak hogy a csapatnak jobb legyen” című csalással. Vagy tudtak róla vagy nem, de ezt már sose mossák le magukról! Ő egy sunyi ember, nem véletlenül kapott kitiltást! És a multi 21! Ha akkora bajnok Vettel, pont nem kellett volna ezt tennie, ez egyszerűen kicsinyesen és egoistán viselkedkedett! Már ha ezért tette, és nem szimplán az „én vagyok a bajnok, és nekem kell nyernem stílusból”! Túl nagy lett az arca, mint Schumachernek a Benetton, vagy az újabb megnyert öt cím után ! Szarul esett neki hogy Fernando földbe döngölte, és tudjátok mint, emberileg jót is tett neki! És amibe nem halt bele egy hétszeres világbajnok abba Seb sem fog. Igenis kellett neki, és nem baj az, ha jobb a csapattársa mint ő. Álljon fel, küzdjön és mutassa meg hogy innen vesztes helyzetből, szar kocsival is képes nyerni. Dolgozzon, és gályázzon a sikerért, ahogy Michael évekig a Ferrarinál. Seb egyből két szuper autóba ült, kisarkítva egy Mercedesbe, és egy Ferrariba, de kimaradt a tanuló év, egy ócska Suzukival, amit vezetni is nehéz. Most tanulja meg vezetni ezt is. Meg kell nézni Alonsot, második éve fut a dobogó után, nem a világbajnoki cím, a dobogó után, és mit csinál? Melózik, kussol, küzd, és vezet. Tudjátok jól, utálom, de jót tett neki. Sokkal emberibb lett, és megtanult veszíteni. Az életben soha nincsen olyan, hogy mindig nyerünk! Soha! Értitek fiúk! Mindig kell lennie rossznak is, hogy értékelhessük a jó! Az mutatja meg az igazi énünket, hogy hogyan tudunk veszíteni, és mennyire vagyunk képesek talpra állni egy-egy bukás után. Azaz igazi bajnok, aki méltósággal tud veszíteni, és nem keni el ide-oda a dolgokat. „A vereség a bátraké. Csak ők képesek méltósággal veszíteni és örömmel győzni.”/Paul Coelho/ És Sebnek eddig csak az örömmel győzni része volt meg.
-        És te ezt most élvezed igaz? Hogy sárral dobálják, hogy cseszegetik! Látom beálltál az „utáljuk együtt Vettelt klubba”! Gondolom, boldog vagy!
-        Nem erről van szó! De meg kell tanulnia, milyen az, amikor valaki jobb nála, és nem körülötte forog egy csapat. És ezt Michael is megtapasztalta a Mercedesnél. Hiszem, hogy Seb ebből a helyzetből az előnyére változik, és jobb irányba megy tovább. Ennyi.
-        Könnyű ugatni a partvonalról, és Daniel csapatából piszkálódni!
-        Én csak elmondtam a véleményemet, mert nem létezik olyan Isten ember, amit te gondolsz vagy állítasz Sebről. Nem tökéletes, ő is ember, és tett fekete dolgokat, mint mindenki az életében. Mindannyian tettünk már másokkal olyat, amire nem vagyunk büszkék, mind bekoszoltuk már a kezünket. Akár azzal, hogy megcsaltunk valakit, akár azzal, hogy átvertünk másokat és még folytathatnám. Ebben a világban nincs tökéletesen fehér lelkű ember, és nem is lesz soha. Ezt el kell fogadni. Az élet mindig kiegyenlíti a számlát, én úgy hiszem, a másokkal tett rosszat mindig visszakapjuk.
Csöndesen feljebb mentem, és két lépcsőfokra tőlük megálltam. Észre sem vettek, annyira magyaráztak egymásnak.
-        Én meg azt gondolom ez igaz. A másokkal tett rosszat mind visszakapjuk, ahogy a jót is. És annyit fűznék még hozzá, hogy „rá fogtok jönni, hogy sok igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik.”/Obi-van Kenobi/ – közöltem egyszerűen.
Döbbenten bámultak rám, és megszólalni sem tudtak. Nem is akartam többet mondani, tovább mentem.
Kinek ez, kinek az a véleménye Vettelről, Christianról, vagy rólam. Bárkiknek joga van eldönteni és elmondani, amit gondol, de ez az adott személyek szemszögén is múlik. Ha a csapat egyik fele utál valakit, úgyis mindent máshogyan lát, mint azok, akik kedvelik. És hogy mi az igazság? Azt mindenki döntse el maga, vagy olvassa el a független sajtóban.

1 megjegyzés: